WORKSHOP OP DE SS ROTTERDAM

Inhoud
Een absoluut unieke fotografieworkshop: fotograferen op de ss Rotterdam. Je gaat de boeg (voorplecht) van het schip fotograferen. Je staat tussen de grote ankerlieren en kettingen en kijkt tegen de indrukwekkende brug op. Je gaat de kaartenkamer, de radiokamer en de vroegere hut van de kapitein fotograferen. We dalen af richting de machinekamers die zich op het C, D, E en F dek bevinden. Dieper in het hart van het schip kan je niet komen! Het is een ware belevenis om hier rond te lopen en de immense machines te fotograferen. Je ziet onder andere het generatorruim, ook wel de elektrische centrale genoemd, het stabilisatorruim, het verdamperruim en het ketelruim waar de rookkanalen uit komen. Uiteraard fotografeer je het manoeuvreerbord, dat met zijn vele knoppen en hendels zeer tot de verbeelding spreekt.

De ss Rotterdam kwam in 1959 bij de Holland-Amerika Lijn in de vaart als grootste passagiersschip dat ooit in Nederland werd gebouwd. Het behoorde tevens tot de meest succesvolle schepen die de wereldzeeën hebben bevaren. Zij heeft haar oorspronkelijke karakter vrijwel volledig behouden en verkeert weer in topconditie. De Stichting behoud StoomSchip Rotterdam heeft in 2001 de aanzet gegeven tot de terugkeer van het schip naar Nederland en de totstandkoming van een duurzame, cultuurhistorisch verantwoorde exploitatie. Wil je alles van dit prachtige schip weten en echt niets missen? Wil je alle schitterende details van dit schip fotograferen? Dan is deze fotografieworkshop absoluut iets voor jou! Tijdens de fotografiewandeling aan boord ga je onder begeleiding van André Nijenhuis fotograferen. We behandelen uitgebreid het fotograferen op de M-stand. Welk diafragma, sluitertijd, iso en witbalans moet je bijvoorbeeld gebruiken? Hoe kan je interessante en creatieve foto’s op de ss Rotterdam maken? Er is tevens een gespecialiseerde gids aanwezig die je alles kan vertellen over de historie van dit schitterende schip.  Lege kaartjes en volle batterijen meenemen is het advies.

Benodigdheden
Met een spiegelreflex- of systeemcamera, waarbij je de sluitertijd en het diafragma handmatig kunt instellen, haal je het meeste uit deze workshop. Twijfel je of je camera geschikt is? Stuur dan een e-mailbericht.

Groepsgrootte
De groepsgrootte bedraagt maximaal 15 deelnemers.

Prijsstelling
De kosten voor deze workshop bedragen € 65,00 per persoon. Dit is inclusief de fotobeoordeling van je gemaakte foto’s.

Locatie workshop

3e Katendrechtsehoofd 25, Rotterdam

Data 
De workshop Fotograferen op de ss Rotterdam wordt in 2025 georganiseerd op:

(workshopnummer 25.685) dinsdag 25 maart 2025

(workshopnummer 25.686) dinsdag 30 september 2025

Tijden
11.00 – 14.00 uur

Weersomstandigheden
Ook bij slechte weersomstandigheden kan deze workshop doorgaan.

Cadeau doen
Wil je de workshop Fotografen op de ss Rotterdam aan iemand cadeau doen? Lees meer …

Deelnemen
Wil je deelnemen aan de workshop “Fotograferen op de ss Rotterdam”? Ga dan naar het Inschrijfformulier  (noteer ook het nummer van de workshop)

Nadat wij het inschrijfformulier hebben ontvangen, sturen wij je zo spoedig mogelijk een bevestiging van je deelname. Daarna ontvang je van onze administratie de factuur als pdf-bestand.

Locatie van de Rotterdamse Fotografieschool
Coolhaven 238c te Rotterdam (Delfshaven). Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Van maandag tot en met zondag betaald parkeren (09.00 – 23.00 uur /zone 540). Onze locatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Zie Google Maps

Zie ook de Algemene Voorwaarden

Vragen en Contact: lees meer …

Studiebelasting: lees meer …

Gegevensbescherming